duminică, 8 martie 2015

DOMNILOR, SUNTEŢI IPOCRIŢI!Nu prea mă simt în largul meu de 8 martie. Dece trebuie să se facă atâta vâlvă pentru că este Ziua Internaţională a Femeii. Prea multă  ipocrizie pentru toţi bărbaţii. Cel puţin la noi în România.
Citesc pe facebook-ul Preşedintelui  un mesaj sec de „ La Mulţi Ani!” pentru femeile din România. Pe pagina lui Victor Ponta totul are accente dulci, prea dulci cu mesaje de elev  conştiincios. Sigur mai citesc şi nişte promisiuni pe care Premierul le face Simonei Maierean , prima femei din România care a pilotat un MIG-21 Lancer , adâugând  chiar şi un link cu un interviu al dnei Maierean.
De 8 martie nouă ni se fac tot felul de promisiuni care mai de care. Dar cine crede în ele?
Adică de ce am nevoie de o astfel de zi ca să mi se demonstreze că societatea are atâta nevoie de mine?
Domnilor dacă doriţi să faceţi ceva pentru  noi femeile, mai citiţi puţin presa străină să aflaţi că în alte societăţi chiar se face ceva pentru situaţia femeii, cu implicaţii la nivel internaţional, că tot vorbim de o lume globalizată.
Iată ce fac francezii, Prietenii noştri. 


ONG CARE Franța lansează o nouă campanie de mobilizare împotriva discriminării față de femei, folosind ca purtători de mesaj sau  ambasadori pe  : actriţa Léa Seydoux  viitoarea Bond girl și  celebrul Vincent Cassel.
Mesajul? "Dă putere  femeilor daca esti  Bărbat "
ONG CARE Franța lansează  noua sa campanie  cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, chiar azi. Cei doi actori sunt  foști parteneri în filmul „ Frumoasa si Bestia „(Christophe Gans, 2014), iar posterul campaniei este realizat de celebrul  fotograf Marcel Hartmann.
Vincent Cassel a declarat că :" Naţiunile  ar trebui să acționeze pentru a se asigura că bărbații și femeile sunt  parteneri egali. Suntem prea ușor influențați de anumite stereotipuri care discriminează femeile. Urgent trebuie să schimbăm aceste  atitudini „
Campania a lansat o petiţie online, arătând cifrele alarmante  conform cărora  femeile reprezintă două treimi din adulții analfabeți, câștigă doar 10% din venitul global. Una din trei femei este o victimă a violenței în timpul vieții sale. Mai mult  una  din  două țări nu condamnă violul marital. Violența și nesiguranță femeilor  au un impact direct asupra bunăstării familiilor, a educație, dezvoltării economice și sociale  a țării.
M-am plictisit  de mimarea continuă a unora şi altora pentru grija faţă de femei.
Domnilor din Rom\nia  mai  uşor cu ipocrizia. Cele mai multe femei din România au nevoie de locuri de muncă, de  educaţie, de sănătate , de o viaţă civilizată. Nu mai oferiţi exemple de câte femei au acces la viaţa politică . Nu cred că sunt cele mai fericite.

A;a că "Dă putere  femeilor daca esti  Bărbat "