duminică, 11 ianuarie 2015

VENUS DE GHEAŢĂ S-A TOPIT ÎN APELE TĂCERII!


Într-o zi în care lumea întreagă este cu ochii pe evenimentul de la Paris, undeva la periferia Romei a murit una dintre  seducătoarele  marelui ecran.  Potrivit  site-ului cotidianului  La Repubblica, Anita Ekberg a murit într-o clinică din Rocca di Papa, în provincia Romei, unde fusese  internată. Creaţie  a regizorului  Federico Fellini în "La Dolce Vita" realizat 1960, platuroasa suedeză  a devenit un icon pentru foarte multe actriţe, pentru creatori de modă şi pentru cei din industria advertising-ului. 

                                                Fiica unui docher, Kerstin Anita Ekberg Marianne sa născut 29 septembrie 1931 în Malmo devenind MISS Suedia în 1950. Ajunge în  Statele Unite pentru a cuceri coroana de Miss Univers dar va primi în schimb atenţia lui  John Wayne care îi oferă un prim rol în film. După cinci ani de Hollywood, primeşte  Globul de Aur 1955 pentru Cea mai bună speranţă feminină  pentru rolul din "Blood Alley", de William A. Wellman și este apreciată pentru rolul din  „ Război și Pace”  realizat în 1956  de King Vidor

                                 
 
În 1960, plină de viață Anita umple ecranul în "La Dolce Vita". Cine poate uita celebra scenă în care superba blondă îmbrăcată în rochia neagră  fără bretele face  baie în Fontana di  Trevi alături de Marcello Mastroianni.

 Denumită  până atunci  "Icebergul „ fiind chiar model pentru  un sculptor care îi surprinde silueta în sculptura  în "Venus de gheață", Anita Ekberg  a devenit rapid  "bomba suedeză" după ce o lume întreagă a admirat-o în filmul lui Fellini.