marți, 9 decembrie 2014

ANGELA MERKEL

sursa foto: www.aim.org


Azi am citit pe Le Figaro, ediția electronică un aricol dedicat dnei Angela Merkel.
Intitulat ” Angela Merkel: o popularitate care îi face pe alți conducători invidioși”, articolul prezinta cele cinci ”chei esențiale” ale popularității sale.
În ciuda celor peste nouă ani de când deține puterea în Germania, fiind realeasă în 2012, cu 97% voturi în fruntea Partidului său CDU, cancelarul Angela Merkel are toate șansele să câștige viitoarele alegeri din 2017.

1-DUPĂ 10 ANI DE MANDAT ESTE ÎN TOP

Recent sondajele publicate în Germania arată că 67% dintre germani susțin politicile dnei Merkel, iar publicația BILD scrie că 56% dintre germani doresc ca Angela Merkel să câștige și cel de al patrulea mandat în fruntea guvernului la alegerile federale din 2017. În Germania, după 1945, doar Helmut Khol a obținut patru mandate între 1982-1998.

2-ANGELA MERKEL-NU ARE NICI UN ADVERSAR PE MĂSURA

Președinte al CDU de 14 ani, ea a reușit să formeze "o alianță cu oamenii", iar în 2013 a construit o "mare coaliție" cu rivalul Social Democrat, o "căsătorie de conveniență "care îndeplinește dorințele a 53% din germani, potrivit unui studiu realizat de institutul Infratest-dimap


3-ESTE ÎN FRUNTEA CELE MAI PUTERNICE ECONOMII EUROPENE


Industria germană este în creștere, șomajul este de 6,6% fiind la ce a mai redusă cotă după 1990.

4-S-A IMPUS PE SCENA INTERNAȚIONALĂ

Revista Forbes a numit-o "cea mai puternică femeie din lume" în acest an, pentru a noua oară în unsprezece ani. În timp ce alți lideri europeni din Franța, Grecia, Spania, Marea Britanie și Italia - au fost măturați de criză, Merkel a rezistat. În plus, "Merkel are o prezență puternică pe plan internațional", în conflictul din Ucraina, aceasta devenind singurul interlocutor a Președintelui rus Vladimir Putin ", potrivit Tilman Mayer politolog de la Universitatea din Bonn, citat de AFP .

5-ANGELA MERKEL A CÂȘTIGAT AFECȚIUNEA NAȚIUNII GERMANE

Angela Merkel și-a construit imaginea de "mama națiunii", mereu calmă și ponderată. Dna Merkel este văzută în drumeții în Tirol, cu soțul său, mereu discretă, sau la cumpărături într-un supermarket ieftin, in centrul Berlinului.