duminică, 12 octombrie 2014

NU ACESTA ESTE ISLAMUL.


Vineri am postat pe pagina mea de facebook ştirea despre Premiul Nobel pentru Pace acordat anul acesta tinerei pakistaneze Malala Yousafzai şi indianului Kailash Satyart.

Preşedintele comitetului norvegian pentru Pace, Thorbjoern Jagland a declarat că s-a dorit foarte mult ca acest premiu să fie câştigat de un budist şi de un musulman.În istoria de peste 100 de ani a Premiilor Nobel, Malala este cea mai tânără câştigătoare şi este cu adevărat moştenitoarea lui Benazir Bhutto prima femeie care a condus un stat musulman, fiind considerată speranţa Pakistanul-ului.
Dna Benazir Bhutto a fost premier între 1988-1990 şi între 1993-1996. Pe 27 decembrie 2007, a fost asasinată , la scurt timp după revenirea sa în ţară, din exilul din Dubai. Asasinarea a avut loc fupă un miting electoral la Rawalpindi, Benazir Bhutto continuând martiriul familiei sale. Tatăl său, Zulfikar Ali Bhutto, aflat la putere în perioada 1971-1977 a fost spânzutat în anul următor de junta militară. Dna Bhutto a explicat în nenumărate rânduri lumii întregi că cea ce se vede azi nu este nici pe departe adevăratul Islam. 

Mai mult, în cartea pe care a scris-o cu foarte scurt timp înainte de moartea sa : “Benazir Bhutto-Reconcilierea” premier pakistanez arată că între democraţie şi Islam nu există incompatibilitate iar Islamul nu este sinonim cu terorismul şi crima. Dna Bhutto a contrazis cu argumente teoria referitoare la ciocnirea civilizaţiilor. Reconcilierea islamului cu Occidentul este posibilă şi poate salva islamul. Benazir Bhutto şi-a dorit modernizarea statelor musulmane, de acea a luptat pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate, de educaţie şi a statutului femeii în Pakistan.
sursa foto:
Revenind la tânăra Malala aceasta este , fără îndoială moştenitoarea lui Benazir Bhutto.Şi sunt convinsă că va duce această luptă mai departe. După atacul din 2012 când a fost împuşcată în cap de talibani, Malala s-a stabilit în Birmingham, în centrul Angliei. Dacă lumea întreagă aplaudă şi susţine lupta ei, în ţara sa Malala nu este nici pe departe apreciată de clasa politică, fiind considerată reprezentanta unei conspiraţii internaţionale. Doar pakistanezii de rând, cei care au acces la informaţie o laudă pe compatrioata lor. Imediat după ce lumea întreagă a aflat că Malala a câştigat Premiul Nobel pentru Pace, un taliban i-a transmis o scrisoare pe internet, pe care presa internaţională a preluat-o şi din care vă ofer şi eu câteva rânduri. Iată ce îi spune luptătorul cu credinţa în Allah:

”… Spunea-i că un profesor, un pix și o carte pot schimba lumea, da sunt de acord cu tine, dar ce profesor, care pix și ce carte? Trebuie spus, Profetul Mahomed, Pacea fie asupra lui, a spus că a fost trimis un singur Profesor și o singură cartea pe care El ne-a trimis să învăţăm : Coranul. Astfel, un profesor nobil și evlavios, cu o călătorie profetică, nu cu o cale satanică , poate schimba lumea. (…)

Talibanii se bazează pe cartea lui Allah iar ONU se bazează pe cărți scrise de oameni. Vrem să conectăm lumea de Creatorul său prin cartea lui Allah iar ONU vrea să transforme lumea într-un sclav al unor oameni răi. În cele din urmă, te sfătuiesc să te întorci în Pakistan, pentru a adopta cultura Pashtun și islamică, mergi la o medresa pentru femei, să studiezi cartea lui Allah, să foloseşti stiloul pentru Islam și pentru rezolvarea situației dificile a Ummah islamice și să dezvălui conspirația care doreşte să ducă lumea în sclavie în numele noii ordini mondiale”

Şi ca o mare ironie a vieţii dar şi ca un simbol al destructurării pe care o trăieşte azi, lumea Islamului, din nefericire, ISIS a lansat pe contul său de Twitter anunţul că Statul Islamic şi-a pierdut cel mai tânăr luptător al său. Internetul este plin de fotografia "Puiului de Baghdad” -Abu Ubaidah tânărul de doar 10 ani care a murit cu arma în mână şi care a luptat împreună cu tatăl său pentru cauza Statului Islamic
sursa foto
Cei doi au murit în urmă cu două săptămâni în urma atacurilor aeriene americane . Copilul Abu Ubaidah, un puşti de 10 ani care avea dreptul la joacă şi la inocenţă a fost sacrificat în numele unei cauze despre care poate nici nu ştia prea multe. În urma acestui anunţ, Organizația Națiunilor Unite a declarat: "Prin utilizarea copiilor sub 15 ani, grupul a comis o crimă de război."