marți, 7 octombrie 2014

HERCULE 7/10/62Azi Rusia este în mare sărbătoare. Președintele ei împlinește 62 de ani.
Aniversarea lui Vladimir Putin a cuprins întreaga țară, într-un spirit de înalt omagiu adresat Marelui Erou.
Așa că partidul Rusia Unită s-a gîndit să îi onoreze cu acest prilej pe cei care i-au făcut cadou lui Putin Crimeea cu fundă roșie. Toți militarii ruși care au contribuit la anexarea Crimeii, adică au realizat una dintre dorințele lui Volodea. Așa că 7 octombire s-a transformat într-o mare sărbătoare națională. Luni seară, o firmă de confecții a lansat în celebrul  GUM-centrul comercial din Piața Roșie o linie de  tee-shirts. Tricourile aveau imprimate celebra imagine cu Putin care îngrijește un leopard.


Pe facebook, un grup de susținători ai președintelui au lansat invitația câtre ruși de a vizita expoziția dedicată Președintelui și intitulată: CELE 12 REALIZĂRI ALE LUI PUTIN.
Marele reconstructor la URSS este întruchipat luptându-se cu hidra americană, sau cu hidra sancțiunilor venite din partea Occidentului și tot el este creditat ca învingător în lupta cu corupția din țară.


Marea expoziție nu este  megalomania lui Putin ci este inițiativa unui grup de artiști care-l susțin pe Putin  transpus în lucrări ca un adevărat Hercule, marele erou al mitologiei Greciei antice . Expoziția a fost deschisă doar în seara de luni 6 octombrie, într-o fostă fabrică de ciocolată, azi botezată OCTOMBRIE ROȘU.
Mikhail Antonov organizatorul expoziției explică pentru publicația The Gurdian că expoziția este o replică la Campania agresivă pe care media internațională și o parte din cea rusească au pornit-o împotriva lui Vladimir Putin.

Sigur că tot pe 7 octombrie, în urmă cu 12 ani era asasinată , în fața casei sale jurnalista de la publicația Novaia Gazeta. Anna Politkovskaia, a fost un înflăcărat critic al președintelui Putin. Nici până în ziua de azi asasinul Annei  Politkovskaia nu a fost descoperit.
Vladimir Putin s-a refugiat de ziua sa tocmai în sălbatica taiga rusească