luni, 22 septembrie 2014

SARKO

Domnul Bling-Bling revine.

 Îmi plac revenirile spectaculoase. Seamnă cu un show foarte bine făcut. Seara trecută la Paris, Sarko s-a întors. Aşa că am de gînd să urmăresc cum işi construieşte revenirea.

Azi primul episod.


sursa foto: http://laregledujeu.org/


În această dimineaţă am citit cu mare plăcere  articolul  scris de Anne Sinclair, directorul editorial al publicaţiei Hiffington Post, ediţia franceză.

Sinclair comentează apariţia de seara trecută de la televiziunea a franceză a ex-preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy. Sub titlul “Nicolas Sarkozy : Ah bon, il était parti ?”,  Anne Sinclair vorbeşte despre  noul şi vechiul Sarkozy, cel care în tot acest timp pare că nici nu a parasite  scena politică franceză, fiind prezent în societate fie prin scandalurile legate de afacerile sale, fie prin susţinerea unor conferinţe pe bani grei, fie prin publicarea în presa franceză a fotografiilor cu fostul preşedinte,  plimbându-se prin Paris pe scuterul său.

Sarkozy nu s-a lăsat “ devastat” de pierderea alegerilor prezidenţiale din 2012, nu s-a lăsat afectat aşa cum este cazul unui alt  fost preşedinte francez, Jacques Chirac  ci s-a relansat seara trecută la televizor. Uşor ironică, Anne Sinclair arată că sigur cei doi ani şi-au pus totuşi uşor amprenta pe chipul fostului preşedinte. Dacă l-a începutul interviului, Sarkozy a avut accente moi, la scurt timp şi-a reamintit cine este, mitraliind practic emisiunea. A spus că nu-l va ataca pe preşedintele François Hollande „ pentru că nu este în interesul Franţei” dar nu a ezitat să amintească despre dezbaterile electorale dintre cele două tururi de scrutin din 2012.  Sarkozy  a ocolit răspunsurile la marile întrebări despre problemele sale personale  arată Sinclair care subliniată în articolul său că pe fundalul politic din Franţa, adică o scădere dramatică în sondaje a actualului Preşedinte, cu o dreaptă politică descumpănită şi cu un marş triumfal al extremei drepte, Nicolas Sarkozy revine aproape ca un erou, transformând interviul său televizat într-un  reality show .

Interviul lui Nicolas Sarkozy a avut loc duminică seară la ora 20,oo pe postul de televiziune France 2 şi a fost urmărit de 8 milioane de telespectatori.