vineri, 19 septembrie 2014

Femei la Putere.Ep 1

Femei la Putere.
Ep 1

De ce sunt altfel. Femeile!

Doamne la tenis  1929, BucureştiNu sunt o feministă  înfocată. Nici nu mă aprind  când  sunt în discuţii teme despre femei, politică, supremaţia lor, puterea femeilor, etc adică toate aceste comentarii mai mult sau mai puţin reuşite.
Nici nu am sărit în sus de bucurie, că iată, pentru prima dată în istoria alegerilor electorale prezidenţiale de la noi, după 1990 avem două candidate pentru funcţia supremă în stat. Din punctul meu de vedere este o situaţie normală pentru o ţară şi o naţiune europeană din sec XXI. Sau care cel puţin exersează această stare de fapt.
Nu ştiu dacă o femeie este mai bună ca Preşedinte al ţării, comparativ cu un bărbat. E mult de discutat ce înseamnă mai bine” pentru România în acest moment şi nu ştiu dacă genul contează.
 Ceea ce mă irită pur şi simplu sunt „analizele” aprinse în jurul subiectului. Pe posturile tv doamnele din emisiuni sunt foarte combative şi chiar mult prea excitate când vorbesc despre cât de mare şi puternic este rolul femeii în societate. Sigur nu-l contest. Dar tonul devine uşor ridicol iar unele invitate, pe post de specialiste în comunicare vorbesc fără a spune ceva concret, ba mai mult aş spune că frazele lor sunt platitudini, subliniez pe tema respectivă. De curând am văzut o emisiune unde unele „specialiste” analizau imaginea dnei Elena Udrea şi a dnei Monica Macovei. Era un fel de discuţie de cafenea de Dorobanţi în care accentul era pus, evident pe breton, machiaj, vestimentaţie etc.
Dacă trebuie să poarte breton sau nu o candidată, dacă trebuie să fie blondă sau orice alt culoare a părului consider că sunt pseudo-dezbateri.  
Eu ţin foarte mult la look-ul meu şi cred că orice femei ar trebui să facă asta. Este esenţial să te simţi bine în pielea ta. Sigur că o doamnă în politică nu-şi mai poate permite, cel puţin în apariţiile publice anumite extravaganţe vestimentare etc. Sigur că există un cod care trebuie respectat, pentru că dintr-o dată accentul se mută în altă parte. Nu contează dacă eşti fotomodel sau ai ceva mai multe kg în plus. Nu contează dacă ai 30 de ani sau 60 de ani. Nu contează dacă eşti blondă sau brunetă, dacă ai păr lung sau scurt. Aici este vorba de programe, acţiuni, viziuni, foarte multe componente pe care trebuie să le ai, mai ales dacă eşti femeie politician. Iar acest lucru este aplicabil indiferent de zona georgrafică de unde eşti. Mă refer aici cu precădere la Europa Şi America. Nu dscut acum de Asia şi Orientul Mijlociu.
Şi pentru că nu vreau să mă pierd şi eu în vorbe sterile public pe blog articole despre câteva doamne din politca franceză care au candidat la funcţii importante în statul francez, inclusiv pentru funcţia de Preşedintele  Franţei.
Să vedem ce imagini vin de la Paris.