duminică, 21 septembrie 2014

Femei la Putere ep 3

Primăriţă de Paris.

HIDALGO vs MORIZET


Paris, in perioada La Belle Epoque sursa foto:
https://www.collarcitybrownstone.com/tag/paris


Azi postez un nou episod din serialul  FEMEI LA PUTERE.
Pentru primăria capitalei franceze  s-au  luptat  două candidate. Anne Hidalgo din partea  PS-Partidul Socialist şi Nathalie Kosciusko-Morizet, UMP-Partidul de Dreapta. Vuctoria a revenit dnei Anne Hidalgo. Astfel, Primăria Parisului a intrat pe mâinile  unei femei.Va prezint mai jos portretele celor două candidatePARIS, QUI OSE

Fiica unor republicani spanioli , Ana Hidalgo , s-a născut pe 19 ​​iunie 1959 în apropiere Cadiz , Andaluzia . Ajunge în Franța, împreună cu familia sa în 1961 unde se stabileşte în Lyon . În 1973 obţin cetățenia franceză și Ana devine Anne . Visează să devină balerină sau jurnalist , dar în cele din urmă alege să studieze dreptul . După un masterat în științele sociale și o diplomă postuniversitară în domeniul muncii, Anne Hidalgo a obținut în 1984 , primul său post de inspector la Chevilly - Larue fiind cel mai tânăr funcţionar ( 23 de ani ) în domeniul . Șapte ani mai târziu, a fost numită director al Institutului Național al Muncii .


Anne Hidalgo devine membru al la Partidului Socialist în 1994 , iar primii pași în politică încep din 1997, cu Martine Aubry ,având funcţia de consilier al ministrului muncii , pentru ocuparea forței de muncă . Candidează pentru prima dată la alegerile municipale în 2001, în arondismentul 15 din Paris, fiind învinsă în runda a doua , dar ocupă un loc în Consiliul Parisului . Devine apoi asistentul Primarului de Paris, Bertrand Delanoë şi din 2004, Anne Hidalgo este consilier regional din Ile - de-France , fiind realeasă în funcție în 2010. Nu reuşeşte să cucerească cartierul( sectorul) 15 al Parisului la alegerile municipale din 2008 cu toate acestea îşi păstrează locul său în Consiliul de Paris și cel de primul asistent al Primarului Parisului . În septembrie 2012 anunță că v-a candida pentru a prelua Primăria Parisului de la Bertrand Delanoë la municipalele din martie 2014 în Paris . Anne Hidalgo este mama a trei copii şi este la cel de al doilea mariaj, actualul său soţ fiind Jean-Marc Germain.
Sloganul de campanie a candidatei Anne Hidalgo este „ Paris, qui ose !” (http://www.anne-hidalgo.net/)UNE NOUVELLE ENERGIE POUR LES PARISIENS!

Născută la 14 mai 1973 în Paris , Nathalie Kosciusko - Morizet vine dintr-o familie cu puternice rădăcini în politică şi administraţie, tatăl său, François Kosciusko - Morizet fiind primarul oraşului Sèvres , iar bunicul său ambasador. Absolventă a Școlii Naționale de Inginerie Rural , Apă și Silvicultură , Nathalie Kosciusko - Morizet şi-a început cariera în 1997 ca agent contractual detașată în cadrul Departamentului de Economie, Finanțe și Industrie. Pasionată de ecologie se alătură cabinetului lui Jean- Pierre Raffarin , în 2002, devenind consilier tehnic pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă . Devine membru ” Essonne” în calitate de raportor al Cartei de Mediu iar misiunea sa la Adunarea Națională este cea de informare cu privire la efectul de seră.
Nathalie Kosciusko - Morizet se căsătoreşte în 2003 cu Jean - Pierre Philippe , profesor la Conservatorul National din Paris având doi copii.În 2007, Nathalie Kosciusko - Morizet a devenit secretar de stat pentru ecologie alături de Jean - Louis Borloo .
Din 2010 Nathalie Kosciusko - Morizet deține funcția de ministru al Ecologiei , Dezvoltării Durabile , Transporturilor și Locuinței . În februarie 2012 a fost numită purtător de cuvânt al campaniei lui Nicolas Sarkozy în alegerile prezidenţiale ocupând funcţii de ministru în timpul lui Jacques Chirac și Nicolas Sarkoy , Nathalie Kosciusko - Morizet a fost în mod special responsabil de Ecologie , Dezvoltare Durabilă , Transporturilor și Locuinței . În februarie 2013 , ea a decis să cucerirească Paris, ca Primar .
Sloganul său de campanie este „ Une nouvelle energie pour les parisiens”.(http://www.nkmparis.fr/projet/)